Matthew McConaughey powiedział "człowiek, który wymyślił hamburgera był mądry. Człowiek, który wymyślił burgera z serem był geniuszem". Ale coś mu umknęło- coś naprawdę ważnego, coś co nie zasługuje na umknięcie!
Nie wiedział, że człowiek, który wynalazł burgera z konopi był legendą. Przepraszam, nie płacą mi za to, żeby to powiedzieć. Ale jest to absolutnie słuszne na tak wielu poziomach!
Hemp burger >>> Hamburger any effing day! Nie ufasz mi? Świetnie! Nie musisz ufać moim słowom. Korzyści płynące z królewskiego genialnego hamburgera konopnego zapukają do twoich drzwi w chwili, gdy go zjesz.
Ale żeby wszystko było jasne, powiemy Ci, dlaczego burger konopny jest lepszy niż burger z szynką czy serem. Nie jeden, ale trzy dobre powody!
- Ten koleś jest bogaty w proteiny. Nie uwierzycie. Bardzo... bardzo... dużo protein! Wystarczająco dużo, żebyś mógł latać. Zazwyczaj burgery mają kalorie, tłuszcze i nadmiar sodu- ale obecność organicznych konopi utrzymuje Cię w zdrowiu i równoważy apetyt.
- Facet jest również bogaty w cbd - znany już terapeutyczny związek chemiczny. Pewnie już wiesz o kannabidiolu. Składnik ten przyciągnął ostatnio wiele spojrzeń ze względu na swoje uspokajające i odstresowujące właściwości. Więc następnym razem, gdy będziesz jadł hamburgery z ziół, znajdziesz się w spokojnych i kojących warunkach.
- Hamburgery prowadzą do otyłości. Wa...wa...wa...czekaj! Ja tego nie twierdzę. Naukowcy tak twierdzą. Więc co? Przestaniesz jeść hamburgery? Nie! Po co eliminować ulubione śmieci, skoro burgery konopne są zdrową alternatywą? Organiczny burger podkręci Twój metabolizm, jednocześnie zmniejszając apetyt.
Masz wystarczająco dużo powodów, aby gotować burgery konopne? Nie martw się! Ten przepis na burgera konopnego będzie pięknym połączeniem smaku i tekstury, słodkiego i słonego z nutą chrupkości.
SPIS TREŚCI
- Obracanie klasycznego serowego burgera z konopnym serowym burgerem
- Przygotowanie składnika: przygotowanie masła konopnego do burgera z chwastów
- Na wypadek, gdybyś nie wiedział, co to jest dekarboksylacja
- Jak zrobić burgera z chwastów - przewodnik po przepisach na burgery konopne
- Instrukcje
- Proszę, nie trać cierpliwości. Poczekaj, aż marihuana zareaguje.
- Oczekujemy, że będziesz używać marihuany ostrożnie.
- Rozstrzygający argument - zjedzenie najlepszego burgera w swoim życiu.
Obracanie klasycznego burgera serowego za pomocą konopnego burgera serowego
Najlepszą rzeczą w serowym burgerze z konopi jest: pokochasz go. Drugą najlepszą rzeczą jest: to jest łatwe. Trzecią najlepszą rzeczą jest: to jest całkowicie DIY. Nawet masło, którego będziemy używać. Nie. Nie zwykłego masła! Używamy cannabutter do naszego burgera z serem z chwastów.
Tu jest haczyk: możesz nie znaleźć cannabutter w zwykłych półkach sklepowych. Jedyną opcją, jaka nam pozostała, jest zrobienie go samemu. Zacznijmy więc nasz przepis od zrobienia cannabutter.
Przygotowanie składnika: zrobienie masła kannabuforowego do burgera z ziół
Jest to jeden z warunków wstępnych do zrobienia burgera z konopi. Oto co musisz zrobić, aby go zrobić.
- Zmiel swoją ulubioną odmianę marihuany. Użyj ręcznego młynka, aby uzyskać drobny efekt. Chodzi o to, żeby spalić ziele, zanim zmieszamy je z masłem.
- Najważniejszy krok: dekarboksylacja zmielonych buds. Umieść pączki na tacy i podgrzej je w temperaturze 245 stopni Fahrenheita. Proszę użyć papieru pergaminowego, aby zapobiec przyklejaniu się pączków. Nie chcesz być marnowanie żadnych chwastów; to złoto, widzisz. Kontynuuj proces przez 40 do 45 minut. Wstrząsnąć tacę delikatnie co 15 minut, aby zapewnić obszary powierzchni pąków są narażone na ciepło.
- Wymieszać 1 filiżankę wody i 1 filiżankę masła w garnku i gotować mieszaninę na wolnym ogniu. Roztapiamy masło przy wsparciu wody. Możesz czuć pokusę, aby podgrzać je bez wody. Cóż, możesz! Ale są szanse, że je przypalisz. Woda zapobiega przypalaniu się masła.
- Kiedy masło zacznie się topić, dodaj do niego drobno zmieloną dekarboksylowaną marihuanę.
- Ważny krok: Podgrzewaj mieszankę przez 2 do 3 godzin. Tak! 2 do 3 godzin na małym ogniu. Od czasu do czasu delikatnie zamieszaj. Gotuj ją na wolnym ogniu w temperaturze około 160 do 200 stopni Fahrenheita. Upewnij się, że mieszanka nigdy nie będzie się gotować.
- Odcedzić mieszankę za pomocą płótna serowego. Zrób woreczek z płótna serowego i wyciśnij go, aby wydobyć pozostały sok. Proszę nie wyciskać go bardzo mocno. Nie chcemy, aby większe cząsteczki pączków chwastów znalazły się w naszym cannabutter.
- W końcu, nasze cannabutter jest gotowe!
Na wypadek, gdybyś nie wiedział, co to jest dekarboksylacja
Surowe zioło jest tak dobre, jak martwe zioło. Nieważne ile zjesz, nie będziesz wykazywał żadnych oznak haju. Pewnie zastanawiasz się, po co zadawać sobie tyle trudu z podgrzewaniem, gotowaniem i odcedzaniem, skoro możesz to zjeść bezpośrednio.
No cóż! To nastawienie nie będzie działać z surowym zielem! Ponieważ surowe zioło nie daje ci haju. To dekarboksylacja sprawia, że marihuana jest tym, z czego jest najbardziej znana, czyli hajem.
Możesz nie zdawać sobie z tego sprawy, ale w przeszłości miałeś wystarczająco dużo okazji, aby dekarboksylować swoje zioło. Nie tylko okazji, jestem pewien, że ty też to zrobiłeś. Nie myśl o tym zbyt wiele! Za każdym razem kiedy palisz swoje zioło podczas palenia, dekarboksylujesz pąki zioła. Jest to powód, dla którego czujesz się na haju bez celowego spalania buds.
Palenie nie jest jedynym sposobem na zażycie zioła. Przepisy i suplementy radykalnie weszły jako wybór ludzi. To dlatego dekarboksylujemy marihuanę zanim sięgniemy po jakikolwiek przepis na zioło, nie tylko po weed burger.
Jak zrobić burgera z chwastów - przewodnik po przepisach na burgera z konopi
Odśpiewaliśmy już hymn narodowy (masło kannaboksylowe i dekarboksylacja)... Teraz czas na działanie. Więc zapnijcie pasy, ludzie! McDonald's i Burger King wracają do domu z twoim spersonalizowanym serowym burgerem konopnym.
Składniki
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
- 1 funt mielonej wołowiny
- 1/2 filiżanki drobnych okruchów chleba (4 Oz)
- Jedno jajko
- Cztery plasterki sera cheddar
- Cztery łyżki stołowe musztardy
- Cztery łyżki ketchupu
- Jedna filiżanka sałaty (poszatkowanej)
- Cztery plasterki czerwonej cebuli
- Cztery plasterki pomidora
- Cztery bułki burgerowe
- 1/2 szklanki masła z konopi (4 Oz)
Sprzęt
- Grill na świeżym powietrzu
- Średniej wielkości miska
Instrukcje
Krok #1: Zaczniemy od rozgrzania grilla na świeżym powietrzu.
*Musimy utrzymywać temperaturę w okolicach 450 stopni Fahrenheita. Teraz zapytacie, jak to zmierzyć, skoro macie tradycyjny grill. Cóż, połóż ręce nad rusztami. Nie, nie! Nie nad nim. Żartujemy. Tylko centymetr nad nim. Jeśli nie możesz oprzeć się głowie nawet przez sekundę, to znaczy, że zmierzasz we właściwym kierunku.*
Krok 2: Pracujemy teraz nad patty. Weź miskę i wymieszaj jajko, sól i pieprz.
*Musicie wiedzieć, dlaczego dodajemy jajka do placka hamburgera. Otóż, jajko spaja mięso i wszystkie inne składniki razem. Jeśli jesteś sceptycznie nastawiony do jajek lub nie chcesz ich używać, mamy inny sposób, aby sobie z tym poradzić. Omówimy go w następnym kroku.*
Krok #3: Umieść mieloną wołowinę i posyp bułką tartą w mieszance.
*Dyskusja nad ostatnim punktem. Jeśli nie chcesz używać jajek jako spoiwa, użyj mielonej wołowiny i bułki tartej w proporcji 80-20. Wołowina ma już wyższą zawartość tłuszczu. Jeśli więc obawiasz się, że mięso się rozpadnie, to nie. Tłuszcz jest naturalnym spoiwem, a wyższa zawartość wołowiny uchroni je przed rozpadnięciem się.
*I znowu, dodanie bułki tartej jest wyborem. My dodajemy ją dla tekstury. Więc dodanie jej będzie zależało od waszej decyzji teksturalnej. Nieużycie jej sprawi, że mięso będzie gumowate i rozciągliwe. Użycie jej zatrzyma wilgoć, co w efekcie da bardziej miękki placek.*
Krok 4: Ubij mieszankę za pomocą widelca. Dla lepszego wymieszania, użyj rąk. Uformuj z niej cztery placki.
*Robienie placków również wymaga nauki. Aby uzyskać najlepsze burgery, grubość placka powinna wynosić ¾ cala. Mówię tu o grubości zewnętrznych krawędzi. Upewnij się, że środek twojego placka ma ½ cala grubości. Robimy to wgłębienie na środku, ponieważ podczas smażenia, placki będą się kurczyć i spłaszczać podczas gotowania. Dzięki temu twoje placki będą płaskie i równe.*
Krok #5: Umieść swoje placki na grillu. Podgrzewaj każdą stronę przez 6 do 8 minut.
*Do burgera z serem konopnym możesz użyć dowolnego mięsa. Ale szczerze mówiąc, nic nie daje nam więcej opcji grzewczych niż wołowina. W oparciu o swoje preferencje, możesz zdecydować, jak długo chcesz gotować patty. Oto lista preferencji:
- Smażenieśrednio-rdzawe: Podgrzewaj jedną stronę przez trzy minuty. Przewróć na drugą stronę - grilluj drugą stronę przez cztery minuty.
- Średnio wysmażone: Podgrzewać jedną stronę przez trzy minuty. Odwrócić - grillować drugą stronę przez pięć minut.
- Średniodobre gotowanie: Podgrzewać jedną stronę przez trzy minuty. Odwrócić - grillować z drugiej strony przez sześć minut.
- Dobrze przyrządzone: Podgrzewać jedną stronę przez trzy minuty. Odwrócić - grillować drugą stronę przez siedem minut.
Krok #6: Którykolwiek sposób gotowania wybierzesz, dodaj ser cheddar na placki i pozwól im się roztopić.
*Ser cheddar jest twardy i zwarty. Możesz użyć zarówno dojrzałego, jak i łagodnego sera cheddar. Jeśli masz dojrzały ser, możesz poczuć nieco pikantny i śmiały smak. Ale miękki ser cheddar będzie bardziej miękki i ostry.
Krok #7: Połóż bułki z sezamem na grillu. Podgrzewaj je, aż staną się chrupiące.
*Przygotowanie go przez 1 minutę z każdej strony powinno załatwić sprawę. Nie chcesz też, aby były zbyt chrupiące. Zdejmij wszystko z grilla, gdy będzie wyglądało na zwęglone.*
Krok #8: Tutaj przychodzi nasz ulubiony krok. Kiedy bułka jest gorąca, delikatnie rozsmaruj jedną łyżkę masła kajmakowego po obu stronach pieczywa.
*Staraj się rozprowadzić nasze cannabutter równomiernie. Chcesz cieszyć się marihuanowymi hitami w każdym rogu burgera. Prawda?
Krok #9: Złóż i ułóż patty, pomidora, cebulę, sałatę, musztardę i ketchup. Ułóż je pomiędzy bułeczkami.
*Trzymaj się, trzymaj się, trzymaj się! Ponownie, gotowanie to nauka. Nie układasz rzeczy tak, jak chcesz. Musimy przestrzegać porządku. Sałatę kładziemy przed kawałkiem wołowiny i plasterkiem pomidora. Dlaczego? Ponieważ liść sałaty stanowi barierę między bułką a soczystym mięsem i pomidorem. Zazwyczaj te soczyste stosy uwalniają soki i sprawiają, że bułka staje się wilgotna. Nie zabijaj chrupkości swojej bułki przez bezmyślne układanie jej w stosy.*
Krok #10: Bon Appetit! Nasz konopny serowy burger jest gotowy do pęknięcia w naszych ustach.
*Tylko mała sztuczka. Jeśli nie chcesz zmarnować ani grama swojego ziołowego burgera, chwyć bułkę do góry nogami. Wypróbuj to. Twój stół będzie wyglądał o wiele czyściej, kiedy wyjdziesz.
Proszę, nie trać cierpliwości. Poczekaj na reakcję marihuany.
Marihuana jest jak każdy inny narkotyk - może zadziałać na ciebie teraz, a na twojego przyjaciela godzinę później. Nie mamy ustalonego czasu rozpoczęcia działania. Dodatkowo różne ciała wykazują różne reakcje na tę samą ilość marihuany.
Więc możesz chcieć rozprowadzić więcej cannabutter, aby mieć szybszy efekt lub gdy nie wykazuje żadnego efektu. Chodzi mi o to, że to naturalne, aby stać się niecierpliwym z tym ziołem! Wszyscy chcemy mieć te psychotropowe, euforyczne przejażdżki. Ale jeśli czekałeś tak długo, aby gotować, niech frakcja cierpliwości przejść do jego efektu.
Chociaż nie będzie przedawkowania cbd cannabis burger, jeśli masz pełne spektrum cannabutter w tym thc- następnie trzymając swoje konie jest właściwy sposób, aby przejść o sesji chomping burger.
Jeśli nie ma żadnego działania na ciebie, rozważyć zastosowanie trochę więcej masła. Idź powoli i zrób to do góry.
Oczekujemy, że będziesz używał marihuany ostrożnie.
Nie jest łatwo pracować wokół marihuany, głównie gdy wiele stygmatów skupia się wokół niej. W związku z tym, powinieneś używać jej ostrożnie podczas gotowania przepisu na trawkę. Dlaczego proszę Cię o ostrożność? Cóż, oto najważniejszy powód.
"Prawo wokół marihuany jest niejasne."
Tak. Bez względu na to, jak dużo czytasz o legalności marihuany, zawsze będziesz czuł się krótko i prawdopodobnie znajdziesz się kończąc w więzieniu. Nie możesz wiele z tym zrobić. Takie są prawa. Konopie są legalne na poziomie federalnym, ale niekoniecznie na poziomie stanowym.
Więc jeśli próbujesz przepis na hamburgera z marihuaną w biały dzień, a nawet w ciemnych godzinach - są szanse, że skończysz za kratkami, jeśli nie mieścisz się w strefie prawnej. Twoim obowiązkiem jest przestrzeganie prawa.
Twój los leży w wyborze między cbd weed burger i thc weed burger. Pąk marihuany, który ma mniej niż 0,03% thc jest głównie dozwolone w wielu stanach. Ale wszystko ponad to jest przestępstwem.
Rozstrzygający argument - zjedzenie najlepszego burgera w swoim życiu.
Teraz już wiesz, jak stać się legendą. A ty nie? Mamy nadzieję, że daliśmy Matthew do myślenia. Zamiast tego, hamburger do przemyślenia!
Nie wahaj się eksperymentować z różnymi pomysłami. W końcu burgery są wynikiem eksperymentów. Możesz zwiększać lub zmniejszać ilość masła kannabinoidowego w zależności od tego, jak toleruje je Twój organizm. Być może za pierwszym razem nie będziesz wiedział, ale z czasem się przekonasz.
Na koniec pozwolę sobie zadać Ci jedno szybkie pytanie - klaskałeś czy ziewałeś czytając ten przepis? Mam nadzieję na najlepsze, ale konstruktywna krytyka jest zawsze mile widziana. Jeśli coś przeoczyłam lub coś spartoliłam w jakimś punkcie, dajcie mi znać o swoich cennych spostrzeżeniach. I tak, nie zapomnij podzielić się tym kawałkiem ze swoimi przyjaciółmi i krewnymi. Dlaczego powinieneś mieć całą zabawę sam?